Arbejdsnedlæggelse forsinker fly fra København

Flytrafikken ud af Københavns Lufthavn vil være forsinket resten af dagen efter, at personalet, der bemander lufthavnens sikkerhedstjek i de tidlige morgentimer nedlagde arbejdet i fire timer.
02. september 2013 10:25

Og forsinkelserne rammer også trafikken på Air Greenlands rute mellem København og Kangerlussuaq. Den normale afgang ud af København fra kl. 9 er blevet forsinket med omkring tre timer. Den er først kommet af sted her ved middagstid og ventes at lande i Kangerlussuaq kl. 16.15 i eftermiddag med afgang mod København igen kl. 18.00.

Forsinkelserne på atlantruten får også følger for indenrigstrafikken til og fra Kangerlussuaq. Og her opfordrer Air Greenland de rejsende til at holde sig opdateret på selskabet hjemmeside med flytider eller via tekst-tv. Passagerer, der på grund af dagens forsinkelser ikke kommer til at rejse efter planen i dag, vil blive kontaktet af Air Greenland.

Årsagen til forsinkelserne er ifølge Københavns Lufthavne, at de ansatte sikkerhedsvagter utilfredse med en ny vintervagtplan, hvor der er luget ud i mange 12-timers vagter, der så i stedet erstattes af 8-timers vagter. - Det medfører, at de ansatte skal møde på jobbet flere dage om måneden end hidtil.

Den overenskomststride arbejdsnedlæggelse fik hurtigt store konsekvenser i lufthavnen, hvor strandede passagerer hobede sig op, da bagagescannerne i udenrigsterminalerne blev lukket ned.

Flere flyselskaber måtte sende fly af sted stort set uden passagerer for at overholde så meget muligt af flyveplanerne resten af dagen.