Aqqaluk Lynge blandt hovedtalerne på Arctic Frontiers Conference i Tromsø

Aqqaluk Lynge er blandt hovedtalerne på ”Arctic Frontiers Conference” i Tromsø, Norge, den 21. januar 2014.
Skrevet af Simon Uldum -
21. januar 2014 05:06

I det arktiske samarbejde er Inuit Circumpolar Council anerkendt som en af de vægtigste medspillere omkring udviklingen af en række arktiske strategier omkring miljø og bæredygtig udvikling.

Aqqaluk Lynge har i mange år stået som en af de fremmeste fortalere for Inuit-befolkningernes rettigheder og deres retmæssige placering i den nye verdensorden, som har indtruffet sig efter klimaforandringernes lunere Arktis.

Alt er på spil, men det er ICC ikke umiddelbart med på.

- Vi kan ikke bare åbne op for en uhæmmet udnyttelse af vore ressourcer. Alle interessenter skal involveres. Det gælder ikke mindst befolkningen. I disse tider bliver der taget store beslutninger om ressource udvinding uden at befolkningen er blevet informeret på et oplyst niveau om, hvilke konsekvenser en sådan udvikling i bedste eller værste fald kan medføre, siger Aqqaluk Lynge, som bl.a. også vil tale om nogle af de tiltag som ICC har taget omkring udviklingen af en arktisk Inuit politik, der bl.a. beskæftiger sig med landrettigheder eller suverænitet og befolkningernes rettigheder og mindstekrav i forbindelse med industriel udvikling. Lynges indlæg bliver det første efter statsledernes taler.