Anthon Frederiksen har mange jern i ilden

Skrevet af Karsten Sommer
07. oktober 2005 18:27

Ilulissats borgmester, Anthon Frederiksen, er udover borgmester også landstingsmedlem og formand for Kandidatforbundet, og nu har han desuden fået sit eget firma i betonbranchen..

Ilulissat har fået en ny betoncentral, og ejeren af 50 procent af foretagendet er Anthon Frederiksen.

Efter hvad KNR Avannaa erfarer, var det en af centralens medejere, der ved ankomsten til byen noterede sig, at byen manglede en betoncentral. Han tog så op på kommunekontoret for at spørge borgmesteren, om det ikke var muligt at få støtte til at starte et sådant firma.

Borgmesteren rådede ham til ikke at søge støtte, men tilbød i stedet sig selv som medejer.

KNR Avannaa forsøgte i formiddags forgæves at få et interview med Anthon Frederiksen, men han ønskede ikke at tale om emnet, da det vedrører hans privatliv.

Senere på dagen har borgmesteren dog oplyst til KNR Avannaa, at han i forbindelse med oprettelsen af betoncentralen blev kontaktet som privatperson og ikke som borgmester.

Borgmesterens medejer i betoncentralen havde i forvejen søgt kommunalbestyrelsen om støtte, men det blev nedstemt af et flertal.

Den tidligere formand for kommunernes landsforening, borgmester Jens Lars Fleischer fra Uummannaq oplyser, at intet hindrer en borgmester i at blive medejer af en virksomhed.

– Men hvis en borger henvender sig for at høre om støtte til et projekt, bør en borgmester ikke bede om at blive medejer. Hvis man gør det varetager man ikke sit arbejde som borgmester ordentligt, tilføjer Jens Lars Fleischer.