Ansatte kritiserer Mærsk for chikane

Oliearbejdere, der klager over sikkerhedsproblemer, bliver sat under et urimeligt pres af Mærsk.
Skrevet af Mads Fisker
27. december 2010 06:25

Flere arbejdere har tidligere mistet deres job på Mærsk-felter, fordi de gjorde opmærksom på alvorlige problemer med sikkerheden på felterne.

Sådan lyder anklagen fra fagforbundet Rail Maritime and Transport, RMT, der repræsenterer ansatte i den britiske del af Nordsøen, skriver dagbladet Information.

- Der er eksempler på, at oliearbejdere i Mærsk systematisk bliver chikaneret, fordi de har kritiseret problemer med sikkerheden eller selv har handlet for at rette op på farlige situationer, siger Jake Molloy, der er regional leder af RMT og repræsenterer 4500 oliearbejdere.

Det betyder ifølge fagforbundet, at mange er bange for konsekvenserne ved at kritisere eller anmelde sikkerhedsproblemer.

- Folk bliver bange for at påtale problemer, og det øger risikoen for alvorlige ulykker. Mærsk kan afskedige enhver uden begrundelse, siger Jake Molloy til Information.

Direktøren for Maersk Oil i Storbritannien, Martin Rune Pedersen, afviser kritikken over for avisen:

- Jeg kender ikke til, at medarbejdere er bekymrede for at engagere sig i sikkerhed eller andre spørgsmål. Det ville være stik imod vores politik. Vi fortæller vores medarbejdere, at vi ønsker en åben og tillidsfuld kultur og opfordrer alle til at tale frit.

Direktøren vil nu tage kontakt til fagforeningen for at undersøge anklagerne nærmere.