Ansat i SANA har tuberkulose

Skrevet af Mads Lynge
24. februar 2005 12:44

En ansat i køkkenet på Dronning Ingrids Hospital har fået stillet diagnosen tuberkulose, og en anden er på grund af mistanke om tuberkulose, blevet midlertidigt sendt hjem.

Embedslægen mener dog at der ikke er grund til panik: - Der er overhovedet ingen grund til bekymring. Det vi skal, dyrlægen og jeg, er at vi kun skal lave et rutinemæssig besøg hos det pågældende institutions køkken, hvor vi skal sikre os at de gældende regler indenfor hygiejne bliver overholdt, siger embedslæge Knud Brinkløv Jensen.

Der er blevet registereret tuberkulosetilfælde i Nuuk hvert af de seneste 10 år. I 2004 blev der for eksempel konstateret 7 tilfælde. Det forklarer embedslægen således:- Der er hele tiden tilstrækkelig grobund med dén alderssammensætning der er i Nuuk. Der er mange ældre mennesker, som måske stadig går rundt med tuberkulosebakterien i sig. Når de så i forbindelse med en svækket immunforsvar får en anden sygdom, ja, så kan tuberkulosen dukke op igen, siger Knud Brinkløv Jensen.

Han mener at befolkningen i højere grad skal være opmærksomme på symptomer, og gå til lægen hvis man har symptomerne. For som han siger: - Det er vigtigt at få sikret et godt samarbejde mellem befolkningen og sundhuedsvæsenet.

I 2003 blev der i hele Grønland konstateret 89 tilfælde af tuberkulose, og sidste år blev der konstateret 69 tilfælde.