Ansøgning om ny medarbejder til MIPI

04. juni 2005 13:55

Debatten om de omsorgssvigtede børn nåede i denne uge også til Landsstyret, som er i gang med at forhandle om finansloven 2006.

Landsstyremedlem for familiedirektoratet, Tommy Marø har som lovet søgt om at få afsat nogle ekstra penge på næste års finanslov til de omsorgssvigtede børn.

- Jeg har søgt om en ekstra medabejder til MIPI. Det skal forstærke indsatsen for de omsorgssvigtede børn, fortæller Tommy Marø.

Helt præcist er der søgt om 640.000 kroner, der skal dække udgifterne til en ny medarbejder og rejseudgifter i forbindelse med arbejdet med de omsorgssvigtede børn.

Lige nu er der kun én ansat i MIPI, der indsamler og systematiserer viden om børn og unges vilkår i Grønland.

En medarbejder er ikke nok, hvis familiedirektoratet skal have kortlagt omfanget af omsorgssvigtede børn i hele Grønland.

Hvis ansøgningen om de 640.000 kroner går igennem, kan Tommy Marø ansætte en ny medarbejder til MIPI fra næste år.

Ifølge Tommy Marø var Landsstyret positive over for ansøgningen, og Landsstyremedlem for finanser, Josef Motzfeldt vil nu undersøge muligheden for at skaffe de 640.000 kroner på næste års finanslov.

Tommy Marø vil dog ikke vente helt til næste år med at tage fat på problemet med de omsorgssvigtede børn.

Han har nemlig nedsat en arbejdsgruppe sammen med direktoraterne for sundhed og uddannelse samt PIP og KANUKOKA.

Arbejdsgruppen skal i de næste seks uger udarbejde en handleplan, der kommer med forslag til at løse problemet med de omsorgssvigtede børn.