Foto: KNR

Ane Hansen: Trykket stemning i Hillarys hjemby

Formanden for Inatsisartuts Udenrigs- og Sikkerhedspolitiskudvalg oplevede en del skuffede Clinton tilhængere, da hun fra gaderne i New York fulgte valget af den kontroversielle rigmand Donald Trump, som USA næste præsident.

Formanden for Inatsisartuts Udenrigs- og Sikkerhedspolitiskudvalg opholder sig for tiden i USA, og fulgte dermed valget fra nærmeste hold i New York.

Mens Donald Trump støtterede brød ud i spontan jubel foran en af rigmandens mange højhuse i den amerikanske millionby New York, var stemningen andre steder i byen anderledes dårlig.

- Folk er påvirkede og utrygge, især i går aftes, fortæller formand for Inatsisartuts Udenrigs- og Sikkerhedspolitiskudvalg, Ane Hansen, som tilbragte valgaftenen i New York. 

Clinton vandt på hjemmebane

- Vi var blandt andet på Time Square, hvor der var en hel masse mennesker. Nogle af dem råbte, skreg og overfusede hinanden med skældsord. Derfor var det meget utrygt, og ikke underligt, var der masse af politi.  

Hillay Clinton vandt ikke overraskende staten New York. På Manhattan, hvor Ane Hansen befandt sig, havde Clinton således opbakning fra over 80 procent af vælgerne. Der var derfor ikke mange på gaderne for at fejre USA næste præsident.

- Ved Rockefeller Center var der samlet mennesker, som holdt med Hillary Clinton, og her var der en trykket stemning. Folk var nedtrykte, og vi oplevede unge mennesker, der var så rørte over valget, at de græd, fortæller Ane Hansen.

Byen der aldrig sover gik i seng

New York er ellers kendt som byen, der aldrig sover, som Frank Sinatra også sang om i sin hyldes til byen. Men et valgnederlag var åbenbart det der skulle til for at knockoute the big apple.

- Da vi skulle hjem lige efter klokken et i nat, og gik fra bymidten, hvor folk var samlet, var der næsten ingen mennesker. Vi mødte nogle enkelte på gaden, men ellers ikke. Og det er ellers gader, hvor der normalt er masser af mennesker. Det var specielt at opleve.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt