Ane Hansen: Finn Karlsen skal svare

Skrevet af Mads Lynge
31. maj 2006 14:28

Formanden for Landstingets fiskeri- og fangstudvalg, Ane Hansen fra Inuit Ataqatigiit, savner en reaktion fra Landsstyret på justitsminister Lene Espersens kritik af sælskindssagen.

- Jeg gik ud fra, at landsstyremedlemmet for fangst- og fiskeri, Finn Karlsen, ville komme med kommentarer i debatten omkring Great Greenlands mulige indkøb af canadiske sælskind, siger Ane Hansen, og fortsætter:

- I sager angående Great Greenland, har landsstyremedlemmet jo ellers på det seneste været meget fremme i medierne. Derfor synes jeg, at han hurtigst muligt burde komme med sin side af sagen, mener Ane Hansen.

Og det kan ikke gå hurtigt nok, mener hun.

- Luften skal renses, og eventuelle misforståelser mellem Landsstyret og den danske regering skal redes ud, siger formanden for fiskeri- og fangstudvalget.

I dag er det tolv dage siden, at landsstyret besluttede at ophæve det midlertidige stop af indkøb af canadiske sælskind.

Siden hen har blandt andre justitsminister Lene Espersen kritiseret Landsstyrets beslutning, og opfordringer på boykot af sælskindsprodukter er også blevet ytret.

Udover Landstingets fiskeri- og fangstudvalg, har Grønlands to folketingsmedlemmer og fisker- og fangerorganisationen KNAPK, givet deres bud på en løsning.

Men altså tolv dage efter at landsstyret gav Great Greenland grønt lys, forholder landsstyret sig stadig tavs.