Rejser fra Grønland til København skal koste under 4.000 kroner

Grønland får et nyt flyselskab. Det hedder Aluu Airlines A/S, og kunderne vil kunne købe flybilletter til Danmark, som er sat til 3.999 kroner.
Kuno Fencker Foto © : Kuno Fencker
Skrevet af Sara K. Jakobsen
16. januar 2015 11:45

- Vi har stiftet et grønlandsk flyselskab, der hedder Aluu Airlines A/S, og det vil være 100 procent grønlandsk-ejet selskab, siger Aluu Airlines A/S' kommercielle direktør, Kuno Fencker, til KNR. 

Det nye flyselskab er ejet af Pele Broberg, som er tidligere pilot i Air Greenland.

Læs også Air Greenland får ny grønlandsk konkurrent

- Vores formål er at give befolkningen i Grønland mulighed for at flyve ud af og internt i landet til konkurrencedygtige priser. Vores håb er jo selvfølgelig også, at det kan stimulere turismen, og at  der kommer flere penge i omløb i landet, siger Kuno Fencker.

Og hvis man skal rejse til Danmark, så kan forbrugerne forvente at købe billigere billetter. Uanset om de bliver købt et halvt år før rejsen eller dagen før, vil prisen forblive den samme.

- Vi vil tilbyde en returbillet til København fra Nuuk og Ilulissat til under 4.000 kroner, og det vil være en fuld refunderbar og fuld fleksibel billet, fastslår den kommercielle direktør.

Flyselskabet skal bruge en Airbus i forbindelse med flyvninger fra Kangerlussuaq og København. Videreforbindelsen internt mellem Nuuk og Ilulissat vil blive et ATR-fly, der desuden forventes at komme i luften fra den 1. juni i år.