Alle vil opleve grønlandsk gys

'Qaqqat Alanngui' er på vej til at slå alle rekorder inden for grønlandsk film. 2847 publikummer har allerede løst billet her blot fem dage efter, at filmen op mod weekenden havde premiere i Katuaq i Nuuk.
Skrevet af Mads Fisker
08. juni 2011 12:30

Biografchef Ove Heilmann tøver ikke med at rangere det som den største grønlandske  filmåbning nogensinde, og han forklarer succesen med, at filmen har alt det, der skal til for at trække fulde huse.

- Vi i Grønland er glade for gys og humor, og det rummer filmen rigelige mængder af. Derfor har mund-til-mund snakken, som går i byen, gjort, at vi har så flotte besøgstal. Og æren for det ligger selvfølgelig hos folkene bag filmen, der har lavet så flot et produkt. Det er simpelthen det, der trækker, siger Ove Heilmann.

'Qaqqat Alanngui' spiller helt frem til 23. juni i Katuaq, og biografchefen her føler sig allerede ganske overbevist om, at det bliver den mest sete film herhjemme fra i biografens 14-årige historie.

- Jeg tror bestemt, at det vil blive den allerstørste grønlandske film nogensinde. I sammenligning med andre film herfra havde 'Nummioq' besøgstal på 3.443 og 'Hinnarik Sinnattunilu'' på 4.127. Jeg kan kun gætte, men jeg tror, at vi med 'Qaqqat Alanngui' vil lande på omkring 5.000, siger Ove Heilmann.

I morgen kan 'Qaqqat Alanngui' fortsætte sin tilsyneladende sejrsgang. Her har filmen premiere i Sisimiut, hvor otte visninger indtil videre er planlagt.

Og instruktør Malik Kleists har ambitioner om senere på året at bringe sin film ud til så mange steder i landet som muligt.

- Vi vil meget gerne vise filmen ude på kysten. Vi har tænkt os at tage en projekter med på turné, så filmen også kan vises steder uden filmudstyr. Og byer kan kontakte os, hvis vi ikke har kontaktet dem først, opfordrer Malik Kleist i dagens AG.