Allatta! -’ung i Grønland, ung i Verden’

I dag starter den store novellekonkurrence Allatta! - ’ung i Grønland, ung i Verden’. Her indbyder NAPA, Nunatta Atuagaateqarfia, NUIF og Milik Publishing alle landets 15 - 25 årige til at fatte pennen og skrive en novelle. De 10 bedste bliver belønnet med 2500 kr. og et skrivekursus. Desuden bliver de 10 noveller udgivet i en antologi.
Skrevet af Peter Troelsen
04. september 2012 13:01

Det var mangel på kvalificeret litteratur rettet mod den unge del af befolkningen, der var grundlaget for konkurrencen. På bibliotekerne står der ikke meget grønlandsk sproget litteratur, og langt det meste af det er af ældre dato. Det skal der laves om på.

- Dybest set er det jo et sprogprojekt, hvor vi opfordrer de unge til at skrive. Om det er på danske eller på grønlandsk er lige meget, bare ungdommen får skrevet om deres hverdag her i Grønland. På den måde tror vi også på, at vi får fanget landets unge menneskers interesse i at læse. Det er i hvert fald mere vedkommende at læse om hverdagen set fra ens egen aldersgruppes vinkel, fortæller Katja Vahl fra NAPA.

De indsendte bidrag bliver bedømt af en jury med meget kompetente dommere. Forfatteren Jessie Kleemann, lektor Birgit Kleist Petersen, forfatterforeningens formand Hans Anthon Lynge samt digteren Katti Frederiksen udvælger de 10 bedste bidrag. Underviserne på workshoppen, der er en del af præmien, bliver Jessie Kleemann og Mette Moestrup.

- Vi håber på en stor deltagelse, men jeg har meget svært ved at spå om, hvor mange der indsender et bidrag. Antallet er heller ikke det vigtigste i denne sammenhæng. Det, vi håber på, er, at vi på denne måde får gjort landets ungdom interesseret i at skrive. Bogudgivelsen er et projekt i sig selv. Vi har fået eleverne på kunstskolen i Nuuk til at lave illustrationerne over det samme tema Ung i Grønland, ung i Verden. På den måde får vi en samlet udgivelse af de unges tanker om det at leve i Grønland og samtidigt være borgere i en globaliseret verden, fortæller forlæggere Lene Therkildsen fra Milik Publishing.

Læs mere om Allatta her: http://www.napa.gl/index.php?option=com_content&view=article&id=112&Itemid=98&lang=ka