Aleqa vil have indtryk med i debatter

12 medlemmer af Folketingets Grønlandsudvalg er i disse dage på orienteringsrejse i Grønland. Udvalgets formand, Aleqa Hammond, håber, at medlemmer, der ikke har været i Grønland før, vil bruge deres indtryk herfra i fremtidige debatter om Grønland i Folketinget.
Foto © : ft.dk
Skrevet af Ivik Kristiansen
15. august 2018 11:12

- Jeg håber, at de vil bruge det, de har set med egne øjne, og de udtalelser de har hørt fra borgerne, som grundlag for at udvise mere forståelse og respekt for de vilkår, grønlænderne lever under, i folketingsdebatterne, siger Aleqa Hammond.

I perioden fra den 9. august og frem til den 17. august har udvalgsmedlemmerne været på rejse i områderne omkring Uummannaq og Ilulissat, og vil afslutte besøget i Nuuk.

LÆS OGSÅ Grønlandsudvalg på rundrejse i Grønland

Under turen kommer de blandt andet til at møde politiet, Kriminalforsorgen, landsforsvaret og Arktisk Kommando, altså myndigheder, der stadig hører under staten.

- Som led i finanslovsforberedelserne har vi i år fokus på de områder, der har med den danske finanslov at gøre, lyder det fra Aleqa Hammond.

Derudover besøgte de blandt andet børneinstitutioner og sygehuset i Uummannaq.

- Vi besøgte forskellige steder, der vedrører grønlændernes vilkår, udfordringer og det der lykkedes i dagligdagen. Også her var der en god dialog, siger Hammond

Mødte borgere fra Nuugaatsiaq og Illorsuit

Udvalgsmedlemmerne mødtes også med borgere fra Nuugaatsiaq og Illorsuit, der nu er ubeboede efter den store tsunami sidste år.

Og Aleqa Hammond fortæller, at nogle af borgerne er tilfredse med den støtte, de har modtaget, mens andre ønsker yderligere hjælp.

- Da forskellige hjælpeforanstaltninger vurderes til ikke at være retfærdige, vil vi fra udvalget være med til at søge svar, siger formand for Folketingets grønlandsudvalg, Aleqa Hammond.