Aleqa Hammond trækker sig

OPDATERET: - Jeg er i mod den økonomiske politik, der nu føres af Landsstyret, og mine bekymringer og synspunkter samt advarsler møder ingen forståelse, og jeg ønsker ikke at være medansvarlig for denne handling. Sådan skriver landsstyremedlem Aleqa Hammond i en pressemeddelelse her til eftermiddag, hvor hun meddeler, at hun trækker sig som landsstyremedlem for finanser og udenrigsanliggender.
Skrevet af mlk
22. september 2008 14:07

- Stigende udgifter og manglende indtægter er uholdbare for Grønlands økonomi, og Landsstyret finder denne advarsel ikke alvorlig og viser ingen forståelse for mine bekymringer, skriver Aleqa Hammond i pressemeddelelsen.

Aleqa Hammond understreger, at hun ikke trækker sig, fordi hun ikke kan magte opgaven, men fordi hun finder den nuværende økonomiske politik for uansvarlig og under al kritik.

Landsstyreformand Hans Enoksen meddeler over for Landstinget, at et nyt landsstyremedlem for finanser og udenrigsanliggender vil blive udpeget i morgen eller i overmorgen. Indtil da hører de to ansvarsområdet under hans Departement.