Akitsinnguaq Olsen følte sig undertrykt af IA

OPDATERET: Det ledende koalitionsparti IA har i dag fået sin første afhopper. Formanden for Finansudvalget i Inatsisartut Akitsinnguaq Olsen, der blev nyvalgt til tinget ved valget den 2. juni, flyttede over til oppositionen med en indmeldelse i Siumut, som hun tidligere har været medlem af.
09. oktober 2009 11:45

Hun begrunder partiskiftet med, at hun ikke har kunnet udtrykke sine mener eller holdninger. Hun føler ikke, at hun kunne få sine mærkesager igennem i landsstyrekoalitionen. Samtidig mener hun, at koalitionen har været for hurtig til at gennemføre økonomiske besparelser uden at have undersøgt konsekvenserne af dem.

Gruppeformanden for Inuit Ataqatigiit, Olga Poulsen Berthelsen, kan ikke forstå kritikken fra Akitsinnguaq Olsen.

- Inuit Ataqatigiits medlemmer af Inatsisartut holder gruppemøder hver morgen, og her er der mulighed for at blive hørt og fremkomme med sine holdninger. Og det gælder også Akitsinnguaq Olsen, siger Olga Poulsen Berthelsen.

Akitsinnguaq Olsens exit fra IA til Siumut ændrer ikke noget på magtbalancen i Inatsisartut. Men det betyder, at tinget på mandag skal vælge ny formand for Finansudvalget. Landsstyrekoalitionen råder nu over 18 af tingets 31 pladser og har altså fortsat et komfortabelt flertal.