Air Greenland til råstof-messe

06. marts 2006 14:27

Verdens største mineralmesse i Toronto, Canada, har i år flot besøg fra Grønland. Foruden Greenland Ressources og Råstofdirektoratet har Air Greenland også opbygget en imponerende stand med små røde modelhelikoptere og enorme plakater.

Som gæst kan man også snuppe et bolsje, mens man måske står og overvejer om man skal leje en helikopter til at flyve rundt med sit boreudstyr. Pris: 11.000 – 15.000 kroner per time. Prisen lyder vanvittig for normale mennesker, men i mineralindustrien er det peanuts, og ifølge Hans-Peter Hansen fra Air Greenlands charterafdeling tager en hel del imod tilbudet.

-Råstofindustrien betyder en hel del for os, især for charterafdelingen. Industrien er blandt andet med til at bestemme, hvor mange små helikoptere, vi skal have.

Hans-Peter Hansen peger på, at råstofindustrien står for omkring 20 millioner kroner af Air Greenlands omsætning, der ligger i omegnen af 800 millioner kroner.

Air Greenland deltog for første gang på mineralmessen i 1995 og med undtagelse af nogle få år, har selskabet været med lige siden.

-Vi er her primært, fordi det er her, vi kan møde vores 6-7 største kunder. På den måde er vi fri for at rejse rundt og besøge dem. Faktisk håber vi at slå to fluer med et smæk - at markedsføre os overfor eventuelle nye kunder samtidig med at møde de gamle.

Omkring 15.000 investorer og repræsentanter fra hele verden har siden søndag været samlet på den årlige messe for at networke og tjekke de seneste tendenser.