Air Greenland passager skyld i evakuering

22. juli 2005 12:27

En Air Greenland passager var i dag skyld i en krise i Kastrup Lufthavns sikkerhedschek. Under tjek ind hævdede den 44 årige mand, at hans håndbagage indeholdte en bombe. Og det fik politiet til prompte at evakuere området, oplyser kriminalinspektør Carsten Holder ved Københavns Politi til Ritzau.

- Han stod i kø med en kraftig, sort sejlerpose under armen. Da han nåede frem til sikkerhedstjekket og skulle til at lægge posen på rullebåndet, sagde han, 'det er en bombe´, forklarer kriminalinspektøren.

Han tilføjer, at da politiet kom for at anholde den 44 årige, skyndte han sig at sige 'det er en joke, det er en joke'. Men sådan ser vi ikke på det, siger kriminalinspektøren.

Hos Air Greenland tager informationsmedarbejder Tupaarnaq Rosing Olsen den med ro.

- Det var en rigtig dårlig joke, men der var jo ikke tale om en trussel mod Air Greenland selv, siger hun.

Hun oplyser, at evakueringen ikke resulterede i forsinkelser, og at Air Greenland vil lade politiet i København om efterspillet.

Den 44-årige mand var på vej til Narsarsuaq, hvor han skulle på trekkingtur. Håndbagagen blev skannet og viste sig at indeholde foliepakker med tørkost. Manden er nu blevet sigtet for trusler, og risikerer en betinget straf.