Air Greenland kan være nødsaget til at forhøje priser

Det kan få store økonomiske konsekvenser for den grønlandske befolkning på hele kysten, at Selvstyret har droppet Air Greenland og fremover vil købe billetter fra Air Iceland.
20. januar 2011 15:15

Beslutningen betyder nemlig højere billetpriser på indenrigsflyvninger. Det siger HR chef Mads B. Christensen fra Air Greenland.

- Konsekvensen kan være, at det bliver dyrere for dem der bor udenfor Nuuk og måske Ilulissat. Air Greenland kan også skære ned for at antal elever i Air Greenland.

- Meningen med den netop overståede overenskomstkonflikt var ellers, at det på sigt skulle blive billigere, at flyve med Air Greenland. Men det har selvstyret, ifølge Mads B. Christensen, nu saborteret.

Han siger blandt andet, at Grønland vil miste en masse skatteindtægter.

- Vi lægger jo en masse penge ind til Mittarfeqarfiits kasse, når vi transporterer passagerer, der er jo lange række af de penge som ikke vil gå til landet længere, så det vil ha' en lang række konsekvenser, siger Mads B. Christensen.

Air Greenland er også forundret over, at en af deres ejere har lavet aftale med et udenlandsk konkurrent - det islandske flyselskab Air Iceland uden at sige det til Air Greenland.

Staten ejer 25 procent af Air Greenland, mens Selvstyret og SAS ejer begge 37,5 procent.