Aflysning ærgrer Kielsen

Aflysningen af det årlige rigsmøde, der i år skulle være afholdt ved rubinminen, sydpå Qeqertarsuatsiaat, ærgrer formand for Naalakkersuisut, Kim Kielsen.
Foto © : Nauja Møller/KNR
03. august 2015 14:39

- Vi havde ellers planlagt, at vi skulle holde mødet ved Aappaluttoq minen syd for Qeqertarsuatsiaat. Men det er nu aflyst på grund af valgudskrivelsen i Færøerne. Under borgermødet i Qeqertarsuatsiaat sagde vi flere gange, at rigsmødet bliver afholdt der. Så det er selvfølgelig ærgerligt, at det bagefter er blevet aflyst, siger formand for Naalakkersuisut, Kim Kielsen, som tilføjer, at der ellers var flere vigtige punkter på dagsorden, når lederne af rigsfælleskabets skulle holde møde.

Læs også Rigsmødet er aflyst

Men på nuværende tidspunkt holder formand for Naalakkersuisut kortene tæt på kroppen og vil ikke melde ud, hvad der skulle drøftes.

- Der er flere vigtige punkter, der vedrører rigsfælleskabet, som vi ellers skulle snakke om. Men jeg kan allerede nu ikke udtale mig om, hvad de er gennem medierne, siger Kim Kielsen.

 

Håber stadig på møde

Grunden til at rigsmødet er aflyst for denne gang er på grund af, at den færøske lagmand har meldt afbud på grund af det færøske valg.

Men selvom rigsmødet ved rubinminen ikke bliver til noget i denne omgang, håber Kim Kielsen, at der kan arrangeres et møde senere på året.

- Selvfølgelig håber vi på, at det kan afholdes på et senere tidspunkt. Men vi ved ikke, hvornår det skal være eller, hvor det så skal afholdes. Men selvfølgelig håber vi på, at det bliver afklaret, når den nye færøske regering er sat på plads, lyder det fra Kim Kielsen.