På trods af den seneste tids afbud, så bliver løbet gennemført med 28 deltagere.Foto: Visit Greenland/Mads Pihl

Aasiaat deltager heller ikke i Avannaata Qimussersui

Deltagerfeltet skrumper, i det der skulle være et historisk hundeslædeløb. Manglende vaccinationer er igen skyld i afbud.

Først var planen, at alle regioner skulle deltage i et historisk Avannaata Qimussersui i Ilulissat, men så måtte Tasiilaq-området melde fra, og nu er der også tikket et afbud ind fra Aasiaat.

Akkurat som hos de østgrønlandske slædekørere så er problemet manglende vacciner til hundene.

- Da nogle hunde i Aasiaat heller ikke har fået vacciner, har de meddelt til foreningen, at de ikke kan deltage i Avannaata Qimussersui, siger formand for slædekørernes landsforening, KNQK, Johan Olsen.

Det er kommunens opgave at vaccinere hundene, og selv om der er nogle uger til 27. marts, hvor løbet bliver skudt i gang, så er løbet allerede kørt for slædekørerne i Aasiaat.

Hundene skal nemlig vaccineres to gange, og der skal være omkring en måned imellem de to vaccinestik. Derfor kan slædekuskene ikke nå at få hundene færdigvaccineret til løbet.

- Jeg har undersøgt det hos Kommune Qeqertaliks teknikforvaltning og fået vide, at der ikke er vacciner i Aasiaat. De har ellers lovet, at vacciner skulle komme til byen snart, men de kan ikke nå Avannaata Qimussersui, siger Hansine Stork, som er formand i lokalforeningen Qimmeq 76 til radioprogrammet Inuiaat Tillernerat.

LÆS OGSÅ Østgrønland må ikke deltage i Avannaata Qimussersui alligevel

På trods af den seneste tids afbud, så bliver løbet gennemført. Det bekræfter Minik Olsvig Svendsen, som er formand for Qimussersaq 71, lokalafdelingen fra Ilulissat, som står for at arrangere løbet.

Formanden oplyser, at det drejer sig om tre slædekuske fra Aasiaat, som ikke kan deltage i løbet. Antallet af deltagere bliver derfor 28.

Avannaata Qimussersua er fra i år kommet på finansloven. Der er sat 1,3 millioner kroner af til af afholde løbet. Pengene går blandt andet til rejseudgifter til deltagerne.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt