91 millioner kroner til medierne

Selvstyret brugte sidste år godt 91 millioner kroner på de grønlandske medier. Det fremgår af et §37-svar fra Naalakkersuisoq Mimi Karlsen til Anda Uldum fra Demokraterne.
19. juli 2011 07:43

Han har fyret 11 spørgsmål af om den seneste medierapport, der blev offentliggjort den 25. maj. Blandt andet har Anda Uldum spurgt om, hvorfor rapporten først blev offentliggjort i maj, når den var færdig i december sidste år.

Men det findes, der - ifølge Mimi Karlsen flere forklaringer på, dels var der problemer med at finde kvalificerede oversættere, dels at arbejdsgruppen ønskede rapporten trykt i stedet for blot lagt på nettet på Selvstyrets hjemmeside.

Samtidig spillede også rokaden i Naalakkersuisut ind, fordi kulturområdet blev flyttet til familie- og ligestillingsområdet. Så det var altså et løb med forhindringer. Men der er flere interessante oplysninger i Mimi Karlsens svar til Anda Uldum. Blandt andet hvad det koster at drive medierne i Grønland.

Tja, det koster knap 60 millioner kroner at holde KNR Radio og TV igang. Filmfolkene her i landet henter godt to millioner kroner, mens Sermitsiaq.AG i alt fald midlertidigt henter halvanden millioner kroner op af landskassen i direkte tilskud og indirekte via Selvstyrets annoncering modtager godt 1,6 millioner kroner.

Samtidig betales der via Finansloven direkte knap 27 millioner kroner til Tele Greenland for at sprede mediernes radio- og tv-signaler.

Så medierne får altså penge fra det offentlige. Om det så er nok. Det skal der nok blive sagt meget mere om.

Det fremgår iøvrigt ikke klart af Mimi Karlsens svar om Medierapporten tages under behandling på efterårssamlingen. Men hun understreger, at den er omdelt til medlemmerne af Inatsisartut.