60-årig mand stoppet med 800 gram hash i Kangerlussuaq

En 60-årig mand bosiddende i Esbjerg forsøgte i december sidste år at smugle hash ind her i landet, men blev afsløret i Kangerlussuaq. Det skriver JydskeVestkysten.
ikiaroornartoq Politi stoffer
Foto © : KNR
Skrevet af Simon Uldum -
01. august 2017 07:06

Manden ville - efter eget udsagn - redde julen for sig selv og sin familie ved at smugle de knap 800 gram hash til Grønland, skriver avisen.

Manden forklarede i Retten i Esbjerg, at han regnede med at den indsmuglede hash, som han i gennem måneder havde indkøbt på Christiania af 100 gram pr. gang, ville indbringe ham omkring 200.000 kroner, som kunne sikre julen og månederne frem.

LÆS OGSÅ Politiet anholder 11 i stor narkosag

- Jeg forsøgte at redde julen. Vi havde ingen penge, efter at jeg for seks år siden kom til skade med ryggen på den trawler, jeg arbejdede på. Jeg var på kontanthjælp, og derfor ville jeg forsøge at tjene nogle penge ved at sælge det meste af hashen i Grønland, sagde den 60-årige i følge JydskeVestkysten.

I følge avisen krævede anklagemyndigheden ubetinget fængselsstraf til den 60-årige hashsmugler, mens hans forsvarer kræver at bliver udarbejdet en undersøgelse, så hans klients personlige forhold og egnethed til en eventuelt betinget dom kunne blive klarlagt.

Det var dommeren enig i, og nu skal den 60-årige igennem samtaler med Kriminalforsorgen, inden han til sin tid kan få sin dom, skriver JydskeVestkysten.