50 kilo farlig rullepølse solgt i Grønland

Modsat tidligere meldinger, så viser det sig nu, at den berygtede listeriabakterie fra Jørn A. Rullepølser er kommet til Grønland og mange har spist den.
Skrevet af Camilla Dam
15. august 2014 14:01

KNI har importeret rullepølser fra den danske virksomhed og solgt dem i Pilersuisoq. Den farlige rullepølse er også røget til hotellet og kantinen i lufthavnen i Kangerlussuaq.

Overfor KNR anslår KNI's indkøbs- og marketingschef, Kurt Lauritsen, at der er solgt 50 kg af den for nogle så livsfarlige rullepølse i Grønland.

De grønlandske veterinær- og fødevaremyndigheder, VFMG, opfordrer til, at alle varer fra den virksomhed enten smides ud, eller returneres, hvor de er blevet købt.

VFMG opfordrer ligeledes borgere, der for nylig har rejst i Danmark, til at kontrollere, om de har medtaget varer produceret hos Jørn A. Rullepølse A/S.

Bakterien, som har taget livet af 12 danskere og gjort andre otte syge, blev sporet til Jørn A. Rullepølser, og virksomheden er efterfølgende blevet lukket.

Bakterien er især farlig for i forvejen svækkede personer og gravide. Den udløser symptomer som feber, almen svækkelse og eventuelt diarre og opkast.