5-600 flypassagerer venter på godt vejr

20. december 2005 11:58

Vejret driller juletrafikken. 5-600 mennesker er berørt af forsinkelser på flyafgange på kysten. Salg - og marketings direktør i Air Greenland Hans Jørgen Mørch siger, at de håber på, at få gennemført alle forsinkede afgange over de næste to dage, men alt afhænger af vejret om alle passagerer når frem til deres respektive destinationer til jul:

- Vi har haft forsinkelser i flere dage, men vi har fået løftet noget af trafikken her de sidste par dage, men vi har måttet aflyse al kysttrafikken i dag på grund af dårlig vejr, siger Hans Jørgen Mørch.

Hans Jørgen Mørch siger, at afgangen fra Kangerlussuaq til København er udsat i seks timer,

- Vi håber på at kunne flyve fra Kangerlussuaq til København senere på dagen. 82 passager venter på at komme af sted.

Hvis passagererne ikke kommer af sted i dag, vil Air Greenland dele passagerne, så de kan komme af sted i morgen og overmorgen. Strandede passagerer på kysten vil også blive transporteret videre de næste dage.

Hans Jørgen Mørch siger, at få alle passagerer bragt til deres respektive destinationer inden jul, vil piloterne stå klar til en undsætning.

Hans Jørgen Mørch siger også, at de håber på at kunne fragte 12,5 tons post der i øjeblikket ophober sig i Kangerlussuaq.