46 nye lærere klar til folkeskolen

Fredag er der dimission på seminariet i Nuuk. Her vil 46 studerende modtager beviset på, at de har klaret de udfordringer, der har været under vejs i deres uddannelse til lærer. Rektor er både glad og stolt over den nye lærere, der har gjort det glimrende. Se navne.
Skrevet af Peter Troelsen
15. juni 2012 10:35

Hvis det grønlandske uddannelsessystem skal forbedres, er det alfa og omega, at der er veluddannede grønlandske lærere til at undervise børnene. I de kommende år vil de nyuddannede fra Grønlands Seminarium være med til at højne standarden i uddannelsessystemet endnu mere.

-På denne årgang har der været et helt fremragende studiemiljø. Der har været mange studerende, og fælles for dem er, at de har villet denne uddannelse. Med et bredt udvalg af hovedfag, lige fra de sproglige over de kreative til matematik og fysik, står de nyuddannede lærere godt, når de skal omsætte deres læring til undervisning rundt omkring i landet, fastslår institutleder på Institut for Læring Dorthe Korneliussen.

Læreruddannelsen er populær i Grønland, hvor man hvert år optager mellem 50 og 60 nye studerende. Der er lidt frafald i starten, når de studerende finder ud af, at det ikke var det rigtige studievalg, men derefter bliver der gået til sagen med stor iver. På det område ser fremtiden lys ud.

-Denne årgang var jo desværre ramt af blokaden fra IMAK, men de fik vendt deres frustrationer til en ekstra indsats på skolen. Det kan man også godt se på de bacheloropgaver, de har afleveret. De er af en ualmindelig høj standard, og det lover godt for fremtiden. Langt størsteparten af de nyuddannede har allerede fået job, og jeg er ikke et øjeblik i tvivl om, at de resterende også får job, inden næste skoleår starter, siger Dorthe Korneliussen.

Her er navnene på de nye lærere:
Magdaline Abelsen
Hanne Andersen
Aqqalu Augustussen
Gabriel Danielsen
Maannguaq Danielsen
Marie Dorph
Sussi Faurschou
Bettina Geisler
Ludvig Geisler
Marie Haggæussen
Signe Hendriksen
Paarma Holm
Ulla Huch
Arnaarannguaq Inûsugtok
Arnannguaq Jakobsen
Ellen Jakobsen
Manumina Jakobsen
Gâba Jensen
Nuka Amalie Jensen
Paneeraq Jeremiassen
Najattaaraq Joelsen
Inôrak Johansen
Elisibannguaq Josefsen
Lea Josefsen
Arnajaraq Jørgensen
Bebiane Karlsen
Ane Magdaline Kruse
Nielsine Kruse
Kristoffer Larsen
Steen Larsen
Susanna Ljunggren
Regina Lundblad
Pipaluk Lynge
Anine-Louise Mattaaq
Ane Marie Møller
Britta-Marie Nielsen
Sara Nielsen
Ane Petersen
Juaanna Petersen
Per Rasmussen
Akisooq Sandgreen
Poul Siegstad
Laila Sievertsen
Sørine-Birgithe Sommer
Uvdloriak Serminnguaq
Brian Wallbohm