44.000 kroner til arkæologistuderende

21. april 2006 05:33

Grønlandske studerende, der deltager i arkæologiske projekter får nu en økonomisk hilsen fra De Grønlandske Kommuners Fond.

Fonden støtter arkæologiske undersøgelser og projekter i Grønland. Men da ingen havde søgt om midler, har bestyrelsen besluttet at give 44.000 kroner til studerende, der er med i udgravning af Nordbogård i Sydgrønland og med til at kortlægge fedtstensbrudene inde i Godthåbsfjorden.

Det første projekt står Grønlands Nationalmuseum for, og der deltager arkæologer og studerende fra Island, Færøerne, Danmark, England, Grønland og USA.

Det andet projekt står Danmarks Nationalmuseum i samarbejde med Grønlands Nationalmuseum og det tyske Friedrich-Schiller Universität for.

Begrundelsen for at støtte grønlandske studerendes deltagelse i arkæologiske projekter er, at de ønsker at skærpe de studerendes interesse for arkæologiske projekter. Men også at give dem erfaringer, der forhåbentlig vil blive til gavn for det grønlandske museumsvæsen når de er færdige med deres uddannelse.