400 lærere mangler i landets folkeskoler

Dagen i dag er FN’s Internationale Lærerdag, som markeres flere steder i verden. Over alt er lærermangel et stort problem, også her i Grønland, hvor der mangler op mod 400 lærere.
05. oktober 2008 13:17

I mere end 100 lande bliver dagen fejret for at sætte fokus på lærernes betydning for samfundet. Bare ikke her i Grønland.

Sivso Dorph, formanden for Lærernes Fagforening IMAK, siger til radioavisen, at der ikke er iværksat aktiviteter her i landet for at markere lærernes dag, men han ønsker alle lærere tillykke med dagen.

Et af de helt store problemer er, at der verden over mangler lærere. Ifølge Politiken mangler der i øjeblikket 18 millioner skolelærere på verdensplan.

Værst står det til i Afrika, hvor 3,8 millioner lærerstillinger er ubesatte. I lande som Rwanda og Mozambique er lærermanglen så stor, at op mod 60 elever presses sammen i en klasse.

Også i Danmark mangler der lærere. Ifølge Politiken drejer det sig om 2.280 stillinger.

Ifølge Sivso Dorph mangler der her i landet i øjeblikket op mod 400 lærere, og han vurderer, at netop lærermanglen er et af de største problemer i de grønlandske folkeskoler i dag.