30.000 indbyggere i Nuuk om 13 år

Nuuk skal huse 30.000 indbyggere i 2030. Det er ambitionen for hovedstaden i en ny strategi fra Kommuneqarfik Sermersooq. Og det er tiltrængt, mener borgmester Asii Chemnitz Narup.
12. januar 2017 07:49

- Den samlede kommunalbestyrelse har lavet en plan om at udvikle Nuuk by, fordi vi har erkendt, at udviklingen ikke kommer af sig selv ved, at vi sidder med hænderne i skødet, men ved at gøre noget aktivt, siger Asii Chemnitz Narup.

Nuuk skal være tættere befolket, mens bydelen Qinngorput skal udvides. Kommunen har udarbejdet en strategi, hvor målet er, at Nuuk skal være foregangsby i Arktis, med næsten det dobbelte af dagens befolkning om bare 13 år.

LÆS OGSÅ Arctic Round Table: Nuuk har store potentialer

Det betyder, at folk skal have et sted at bo, men også at byen skal gøres mere attraktiv.

- Ved at gøre den attraktiv, så vil vi gerne bidrage til at vores unge grønlændere i højere grad ønsker at vende hjem efter endt uddannelse, lyder det fra Asii Chemnitz Narup.

LÆS OGSÅ Kommuneqarfik Sermersooq afsætter 240 millioner til byggeri

Der skal også være lejligheder til tilflyttene, der ifølge borgmesteren flytter til Nuuk uden at have et sted at bo. Og samtidig skal Nuuks vokseværk sikre, at der bliver der færre, der flytter ud af landet, mener borgmesteren.

- Og vi vil gerne bidrage til, at der skal bo endnu flere mennesker her i landet - også i vores hovedstad. Og vi vil ikke bare se på uden at gøre noget, siger Asii Chemnitz Narup.

Hun tilføjer, at det meldes ud, hvordan strategien skal finansieres og virkeliggøres efter kommunalbestyrelse lægger sidste hånd om det i et møde den 31. januar.