29 millioner ekstra til uddannelsessektoren

11. august 2005 11:10

Sådan lyder buddet fra Landsstyrets Finanslovsforslag for næste år. Landsstyremedlemmet for uddannelser, Henriette Rasmussen er tilfreds. Det næste skridt er at forslaget om de 29 mio. kr. til uddannelser går igennem Landsstyrets Finanslovsforhandlinger med partierne, påpeger landsstyremedlemmet.

- Det grønlandske folk er vinderen i sådan en kabale. Det er et bredt ønske fra Langstinget og de forhandlinger der har været før i Landstinget, at der er en bred enighed om at højne uddannelsesniveauet her i Grønland, siger Henriette Rasmussen.

Landsstyrets forslag om 29 mio. kr. til uddannelser skal tages med forbehold, da den endelig afgørelse først finder sted efter Landsstyrets forhandlinger med partierne.

- Landsstyret begynder nu at snakke med de enkelte partier om deres ideer til hvordan pengene skal fordeles.

Mange penge er blevet til uddannelsesområdet, uden at de havde båret frugt.

- Derfor har Landsstyret udført flere analyser for at finde frem til hvor det vil være bedst at satse, og Landsstyret hat flere bud.

Et af forslagene til forbedret uddannelsesniveau er færre frafald under uddannelse.

- Uddannelsessystemet vil gerne hjælpe de unge til at vælge uddannelse bedre, så de ikke ligesom i blinde starter på en uddannelse som de alligevel ikke helhjertet ikke kan fuldføre, siger Henriette Rasmussen.

Landsstyremedlemmet for Uddannelser oplyser at Landsstyret også vil lægge op til forbedringer for uddannelsesrammen, nemlig skolerne og kollegierne. Ifølge Landsstyremedlemmet kan vi forvente at se de første resultater efter uddannelsesreformen om nogle år.

Ud over at bekæmpe uddannelsesfrafaldet så lægger Landsstyret også op til at de 29 millioner kroner til uddannelsesområdet også går til at forbedre uddannelsesvilkårene hos de ufaglærte.