26 skoleelever gør klar til Frankrig

I Tasiilaq kan de ældste elever på skolen se frem til at besøge Frankrig næste år.
Skrevet af Inge S. Rasmussen
17. juli 2017 14:09
Versionist Connie Fontain

De 26 elever skal til Lyon for at bo hos franske folkeskole-elever som tidligere i år besøgte Tasiilaq. 

Før sommerferien modtog eleverne ekstra undervisning for at forberede dem til turen. Undervisningen fokuserer på forandringer i miljøet, sprog og kulturforskelle, skriver Kommuneqarfik Sermersooq i en pressemeddelelse.

Eleverne har hver især kontakt med en franskmand som de løbende skriver sammen med. De kommunikerer på engelsk. Da franskmændene var i Tasiilaq boede de hos grønlandske familier i byen og det er meningen, at de grønlandske elever også skal bo hos de franske familier.

Rejsen går til en landsby ikke langt fra Lyon og giver eleverne mulighed for at komme tæt på Alperne. Det betyder at eleverne kan se konsekvenserne af klimaforandringerne i Frankrig på nærmeste hold. 

- Vi skal for eksempel se på, hvor meget gletsjerne i Alperne har trukket sig tilbage gennem de seneste årtier, siger Mikael Franks, der er lærer på Tasiilami Alivarpi.

Eleverne får også nogle dage i Frankrigs hovedstad Paris.

- Vi ser det som en enestående chance for, at vores elever kommer uden for Tasiilaq og får nogle indtryk fra andre lande end Danmark, siger Mikael Franks om det EU-finansierede udvekslingsprojekt.