21-årig nyvalgt til Landstinget

Skrevet af Karsten Sommer
16. november 2005 12:09

Ved gårsdagens valg blev den 21-årige Juliane Henningsen fra IA valgt ind i tinget som det yngste medlem. Vi spurgte her til formiddag Juliane Henningsen hvordan hun reagerede, da det gik op for hende at hun var blevet valgt.

- Jeg blev overvældet. Kunne næsten ikke tro det var sandt. Men da det gik op for mig blev jeg meget glad. Det var en fantastisk fornemmelse at så mange havde stemt på mig, og troet på at jeg kunne gøre en indsats for samfundet.

- Mine mærkesager er bl.a. de grønlandsksprogedes muligheder for at komme videre i deres liv med uddannelse etc. Jeg synes de bliver lagt i stikken som tingene kører i dag, og jeg vil meget gerne arbejde for at deres muligheder bliver bedre.

- Der findes mange ufaglærte, der har arbejdet i mange år uden at få papir på det. Det er en ressource som vi udnytter alt for dårligt i dag, siger de nyvalgte Juliane Henningsen.

Hun har altid interesseret sig for samfundet omkring sig, og stillede op med den indstilling at der var alt at vinde og intet at tabe.

- Jeg har altid følt en vilje inden i mig selv, der siger at jeg vil være med til at ændre og udvikle mit samfund, så det får jeg jo mulighed for nu.

Juliane Henningsen vil nu foreløbig tage orlov fra sit studie på Ilisimatusarfik. Og siger i øvrigt tak til alle der stemte på hende.