20 virksomheder med i USA-fremstød

11. marts 2005 11:42

Op imod 20 virksomheder ventes at deltage i et grønlandsk fremstød i USA til maj, oplyser udenrigsdirektoratet. Og virksomhederne repræsenterer et bredt udsnit af det grønlandske erhvervsliv.

Fremstødet er resultatet af et tættere samarbejde mellem Grønland, Danmark og USA. Et samarbejde, som er styrket, efter at parterne i august sidste år underskrev en aftale, der betød, at Amerika kan opgradere radarstationen på Thule-basen.

Selskaberne repræsenterer et bredt udsnit af det grønlandske erhvervsliv.

En af virksomhederne er Royal Greenland, hvor vicekoncernchef Henrik Leth venter, at fremstødet gør det nemmere at skaffe amerikanske produkter, som Royal Greenland kan hjælpe med at få afsat.

- Det drejer sig om f.eks. stillehavslaks, som vi kan hjælpe med at få afsat i Europa, Fjernøsten eller andre steder, siger Henrik Leth.

Turistbranchen håber også at få resultater ud af fremstødet. Målet er at få 2000 amerikanske turister til Grønland om året, oplyser marketingchef Niels Kreutzmann fra Greenland Tourism.

- Der er muligheder for at trække på kontakter blandt rejsebureauer, som i forvejen sælger rejser til Island, og på den måde få turisterne videre til Grønland, da vi ikke har nogen selvstændig rute mellem USA og Grønland, siger han.