132 Arctic Circle Race-skiløbere frøs

I Sisimiut kom de 132 deltagere i Arctic Circle Race endelig af sted i formiddags kl.10, efter at arrangørerne i går måtte udsætte løbet et døgn på grund af det barske vejr. Normalt varer Arctic Circle Race 3 dage, men på grund af aflysningen i går, er løbet kortet ned til 2 dage, hvor de to etaper så bliver lidt længere end normalt.
Skrevet af Karsten Sommer
28. marts 2009 17:25

Og ACR-formand Jens Klaus Lennert fortæller at det har kunnet mærkes at løberne i dag skulle gennemføre hele 63 kilometer. En enkelt måtte opgive helt, og 3-4 har måttet en tur til Sisimiut efter etapen, for at få varmen og sunde sig lidt inden morgendagens 57 kilometer tilbage til Sisimiut.

- Temperaturen er minus 20, men der er vind fra nord så det virker endnu koldere, fortæller Jens Klaus Lennert, som dog kan berette om god stemning blandt løberne, som nu skal sove i teltcampen inden løbet fortsætter i morgen kl.9.

Vinder af dagens etape blev tyskeren Thomas Freimuth der brugte 4 timer og 19 minutter på etapens 63 kilometer. Øystein Slettemark blev nr.2 og sidste års vinder, Jonas Thor Olsen fra Danmark blev nr.3.

Hos kvinderne vandt Niviaq Chemnitz Berthelsen, hun brugte 5 timer og 49 minutter. Uiloq Slettemark blev nr.2, og nr.3 Dia Hansen – alle fra Grønland.

Deltagerne kommer fra 15 forskellige lande, i morgen er der afslutning i Sisimiut, hvor vinderne kåres, og hvor byens indbyggere som traditionen byder, giver de sidste løbere i feltet en varm velkomst, når de når frem til målområdet ved Spejdersøen i Sisimiut.