Qeqqata Kommunia Én Berthelsen siger farvel, og en ny Berthelsen siger goddag

Det er en realitet efter, at Siumut, Inuit Ataqatigiit og Partii Naleraq er nået til enighed om en samarbejdsaftale. Malik Berthelsen, der ligesom forgængeren også kommer fra Siumut, glæder sig til at komme i arbejdstøjet.

- Jeg ser det som en tillidserklæring og overdragelse af stort ansvar fra borgerne, og jeg lover, at tage ansvaret på mig med ydmyghed, siger kommende borgmester i Qeqqata Kommunia, som fik ikke mindre end 522 personlige stemmer ved valget.

Malik Berthelsen slår overfor KNR fast, at der især er tre vigtige områder, som han vil arbejde for at forbedre. Blandt andet vil han kræve mærkbare forbedringer af folkeskolen.

 - For det andet har vi som andre kommuner sociale problemer. Derfor synes vi, det er vigtigt med forøget indsats. Og endelig som det tredje skal vil støtte 100 procent op om erhvervsudvikling, siger Malik Berthelsen.

Siumuteren har tidligere haft hash tæt inde på livet, men understreger dog, at det hører fortiden til.

 - Jeg skjuler ikke, at jeg har begået fejl i mit liv, men er glad for at have ændret mit liv. Og jeg mener, at jeg på den måde har genskabt tilliden til mig selv.

Malik Berthelsen slår også fast, at det er vigtigt at komme misbrugsproblemer af enhver slags til livs.

 - De tre samarbejdspartnere er enige om, at der udarbejders en sundheds- og narkotikapolitik, da vi mener, at narkotika- og alkoholmisbrug og ludomani er alt for dyrt for samfundet, især i forhold til børnene.

Malik Berthelsen har tidligere siddet i Inatsisartut fra 2009 til 2013, og har efterfølgende drevet fire virksomheder i Sisimiut, heriblandt en pølsevogn, isbod og et taxiselskab. Forretninger han dog er i gang med at bortforpagte væk.

Malik Berthelsen mener selv, at hans tid som erhversdrivende har klædt ham bedre på til jobbet som borgmester.

 - Jeg mener, at det vil være en stor hjælp for mig i min fremtidige post som borgmester, at jeg har drevet erhverv, lyder det fra den kommende borgmester.

 

 

 

 

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt

...og meget mere!