Ærgrelse over formandsskift

04. april 2005 10:12

Det var tæt løb ved formandsvalget i KNAPK i går. Leif Fontaine løb med 13 stemmer og blev kun lige nøjagtigt overhalet af Peter Olsen, der fik 15 stemmer.

Hos KNAPK’s samarbejdspartnere vækker det ærgrelse og undren, at den forhenværende formand, Leif Fontaine blev slået af Peter Olsen.

Bestyrelsesformand i APK, Lars-Emil Johansen synes det er ærgerligt, at Leif Fontaine ikke blev genvalgt. Lars-Emil Johansen er overrasket over resultatet, og kan ikke forstå den begrundelse, der kom frem i går.

- Hvis det handler om de historisk lave rejepriser, så kan man jo ikke klandre den tidligere formand for priserne, der reguleres af verdensmarkedet, siger Lars-Emil Johansen.

Han studser også over, at den nye formand skulle have slået på at få den kvote, der er givet til EU tilbage til Grønland.

- Det har både jeg og Leif Fontaine allerede arbejdet for, pointerer Lars-Emil Johansen.

Han håber det gode samarbejde, APK har haft med Leif Fontaine fortsætter med den nye formand ved roret.

Landsstyremedlem for fangst og fiskeri, Rasmus Frederiksen ærgrer sig også over, at formandsvalget blev et farvel til Leif Fontaine.

Rasmus Frederiksen siger, at Landsstyret har haft et godt samarbejde med Leif Fontaine og også med resten af KNAPK’s bestyrelse.

- Leif Fontaine har udvist et godt engagement som repræsentant for fiskerne og fangerne. Og han har ikke mindst opnået synlige resultater, lyder det fra Rasmus Frederiksen.