Årets uvakker skuffet over manglende uvak

Stol aldrig på en slyngel. Det er overskiften på en pressemeddelse fra Formanden for Naalakkersuisut Kuupik Kleist og medlem af Naalakkersusut Jens B. Frederiksen. De er skuffede over aldrig at have modtaget den fysiske uvak, som Sermitsiaqs Slyngelstue skylder dem efter udnævnelse til årets uvak 2009.
25. februar 2010 15:42

- Verden af fuld af slyngler og fælles for dem alle er, at de ikke er til at stole på, lyder det fra de to politikere. Og herefter nævner de i flæng nogle af verdens slemmeste slyngler, som for eksempel George Bush og Mickey Mouses værste fjende sorte slyngel.

- Men værst af dem alle er Slyngelstuen på Sermitsiaq, siger Kuupik Kleist og Jens B. Frederiksen.

De to politikere har selv et par bud på, hvorfor deres fysiske uvak ikke er dukket op endnu. Blandt andet spekuleere de på om Slyngelstuen mon har fortrudt og i al hemmelighed har givet uvakker til Siumuts gruppe i Inatsisartut eller har Slyngelstuen selv spist dem?

Konklusionen fra Kuupik Kleist og Jens B. Fredriksen er, at manglen på uvakkerne er et klokkeklart løftebrud, og at de derfor føler sig nødsaget til at indstille Slyngelstuen som kandidat til næste års uvak.... det skal dog nævnes at de to herrer vil give stuen kamp til stregen for at bevare trofæet i Naalakkersuisuts varetægt.