WWF undskylder torskekiks over for KNAPK

WWF Verdensnaturfondens generalsekretær medgiver, at der er kommunikationsproblemer inden for den verdensomspændende organisation, som kan have skadet grønlandsk fiskeri.
Skrevet af Camilla Dam
13. april 2015 14:02

Når det grønlandske torskefiskeri i Barentshavet i modsætning til mange andres endnu ikke er MSC-certificeret, skyldes det til dels WWF’s tyske afdeling.

Det medgiver WWF Verdensnaturfondens generalsekretær, Gitte Seeberg, oven på KNAPK’s skarpe kritik af den manglende koordinering inden for fondens mange afdelinger, som i sidste ende går ud over det grønlandske fiskeri.

- Det er rigtigt, at der har været nogle uheldige udmeldinger fra andre WWF-lande om grønlandske fiskerier.

Læs også KNAPK i hård kritik af WWF

 - Allerede sidste år bad vi det resterende WWF-netværk om at koordinere udmeldinger om grønlandske fiskerier med WWF Danmark, så vi har mulighed for at tale med grønlandske fiskere og organisationer, inden der sker en officiel WWF-udmelding.

- Det er igen ikke sket i sagen om torskefiskeri i Barentshavet. Det er til stor personlig irritation for mig og naturligvis til endnu større irritation for berørte fiskerivirksomheder i Grønland. Det undskylder vi naturligvis, siger Gitte Seeberg.

Læs også Naturinstituttet: Grund til at holde øje med stenbideren

 

Koordination indskærpes
Indstillingen til MSC-mærket, som certificerer at et givent fiskeri er bæredygtigt, lå ellers lige for, men processen er blevet forhalet af WWF i Tyskland. Og KNAPK har i sin kritik ligeledes eksempler på misinformation angående hellefisk og stenbidere.

Derfor har ledelsen bag sammenslutningen

WWF’s danske generalsekretær gør nu endnu en indsats for at forbedre kommunikationen på verdensplan.

- Jeg sender nu et brev til samtlige generalsekretærer i de lande, der beskæftiger sig med fiskeripolitik, hvor jeg indskærper, at det er uacceptabelt, at der ikke koordineres med WWF Danmark, når der arbejdes med fiskeri i grønlandsk farvand.

 -WWF Danmark taler meget gerne Grønlands sag over for resten af WWF-netværket og vil fortsætte med at gøre det i den udstrækning, vi får input fra grønlandske organisationer, virksomheder og fiskere.

- Det har vi også gjort i forbindelse med udgivelsen af vores sælrapport, der blåstemplede grønlandske sælfangst på vegne af hele WWF-netværket, fastslår Gitte Seeberg.