Wæver stolt over Siumut-fremgang

Nu tidligere borgmester i Kommune Kujalleq Jørgen Wæver Johansen måtte se sig slået ved valget af partifælle Kiista P. Isaksen. Wæver roser sin afløser og hæfter sig ved at Siumut gik frem i Kommune Kujalleq.
Jørgen Wæver Johansen
Foto © : John Rasmussen, Narsaq Foto
05. april 2017 16:57

Efter fire år på posten må Jørgen Wæver Johansen formentlig overlade borgmesterposten til Kiista P. Isaksen. Jørgen Wæver Johansen gik tilbage ved valget målt på antallet af personlige stemmer, mens Kiista Isaksen modsat fik en stor fremgang.

Jørgen Wæver Johansens umiddelbare reaktion er, at han glæder sig over udsigten til en kvindelig borgmester.

- Jeg synes, at vi skal være stolte over, at vi nu har en kvindelig leder i Kujalleq. Jeg har selvfølgelig ellers håbet på at få et bedre resultat, lyder det fra Wæver.

LÆS OGSÅ Isaksen vil samarbejde i Sydkommunen

Han vil ikke ægre sig over tilbagegangen men i stedet glæder han sig over Siumuts fremgang i kommunen.

Wæver: Jeg har ikke tabt

- Jeg har ikke tabt, jeg vandt sammen med Siumut, hvor partiet er gået frem. Vi er nu den største Siumut afdeling i landet. Og vi fik 56 procent af stemmerne. Det betyder, at vi ikke behøver at samarbejde med andre i den her kommune, siger Jørgen Wæver Johansen.

Han fortsætter i kommunalbestyrelsen, og han er tilfreds med sit virke som borgmester i den forgangne valgperiode.

- Jeg er stolt over at kunne gå til valg på baggrund af en kommune, der efter at have ligget økonomisk helt ned, nu står helt modsat, siger Wæver med henvisning til at kommunen i begyndelsen af 2016 kom ud af Selvstyrets skærpede tilsyn, efter at økonomien i kommunen var blevet forbedret.

Kort før valget udkom Børnetalsmanden med en rapport, der kritiserede de sociale forhold for børn i Kommune Kujalleq.

Jørgen Wæver Johansen oplyser at han nu vil hellige sig sin virksomhed ved siden af sit arbejde i kommunalbestyrelsen.