Canada: Voksende utilfredshed med undersøgelseskommission

Arbejdet går meget trægt i undersøgelseskommissionen for myrdede og forsvundne kvinder fra oprindelige folk i Canada. Og det har skabt ballade og stigende utilfredshed med kommissionen.
Foto © : Alec Couros/Flickr Creative Commons
12. december 2017 11:57

Undersøgelseskommissionen har blandt andet ikke afholdt høringer i Nunavik og Nunavut og dette er blot en af de mange grunde til, at der en voksende utilfredshed med undersøgelseskommissionen for myrdede og forsvundne kvinder fra oprindelige folk.

Siden kommissionen begyndte sit arbejde for et år siden, har der kun været få høringer, flere har været aflyste, og der er ingen resultater.

Familiemedlemmer der har vidnet foran kommissionen klager over dårlig behandling, og at det har været traumatisk for dem.

Den eneste væsentlige anbefaling, der er kommet fra kommissionen er, at den gerne vil have flere penge og mere tid.

Men da kommissionen allerede har modtaget over 260 millioner er den canadiske regering ikke ivrig for at sende den flere penge. 

Utilfredsheden med kommissionen er blevet så stor, at AFN, sammenslutningen af indianerhøvdinge i Canada, ved dens årsmøde i denne uge stemte for at kommissionens formand, Marion Buller, burde tage sin afsked, så kommissionen kan omlægge arbejdet.

Formanden Marion Buller, sagde ved mødet at hun ikke vil tage sin afsked.

Derfor skal der findes nye måder til at forsætte arbejdet med at undersøge, hvad der skete med de forsvundne og myrdede Inuit, indianer og mḗtis kvinder.