Vittus Qujaukitsoq fastholder salget af boliger i Nuuk

Naalakkersuisut's lancering om at sælge Illut A/S's 150 boliger ud af 420 lejligheder i Qinngorput i Nuuk til lejerne, er nu under lup af en ny hurtig arbejdende gruppe, som skal se på en model, der så vidt muligt både tilgodeser finansieringsinstitutternes anbefalinger og forventninger samt landskassens indtægtsbehov og Naalakkersuisuts politik om at lejerne skal have mulighed for at blive herre i eget hus.
Skrevet af Apollo Jeremiassen
11. september 2013 08:09

I lørdags holdt Naalakkersuisut møde med pengeinstitutterne, GrønlandsBanken og Bank Nordic samt Nykredit om Selvstyrets planer om at sælge 150 ud af 420 af Illuut A/S boliger til lejerne.

Grønlands Arbejdsgiver forening har allerede været ude og kritiserer planerne, hvor de siger, at boligsalget vil være uansvarlig eksperiment, fordi det vil gå ud over de nuværende boligejere og at den pludselige salg af så mange boliger på engang vil presse priserne ned.

Demokraternes formand, Jens B. Frederiksen har også ved en paragraf 37 spørgsmål sætte spøgsmålstegn ved Naalakkersuts alt for hurtig planer om at tjene omkring 90 millioner kroner ved at sælge de mange boliger på engang.

I følge Naalakkersuisoq for finanser og indenrigsanliggender, Vittus Qujaukitsoq, var der på mødet en bred enighed om, at der skal være en positiv og ikke mindst konstruktiv dialog om indretningen af det fremtige boligmarked, der blandt andet tager udganspunkt i såvel Skatte- og Velfærdskommissionens anbefalinger, som den nuværende koalitionsaftale mellem Siumut, Atassut og Partii Inuit.

Den nye hurtigarbejdende arbejdsgruppe skal første gang holde møde på torsdag og skal i første omgang give en rapport senest inden 2. behandling af finanslovs forslaget debatteres under Inatsisartut's efterårssamling.

Naalakkersuisoq for finanser, Vittus Qujaukitsoq fastholder dog, at sælge de 150 boliger i den nærmeste fremtid.

- Vi fastholder vores mål om at sælge de antal lejligheder i Qinngorput. Men vores drøftelser med bankerne og realkreditinstitutterne, går på i hvilken omfang boligmarkedet kan bære, det vil sige om vi kan sælge boligerne over en lidt længere horisont end blot 2014.

Sagde Nalakkersuisoq for finanser og indenrigsanliggender, Vittus Qujaukitsoq.