Landstræner: Vi skal lave bedre resultater næste år

Det blev til to point og en sidsteplads, da Grønland deltog ved dette års Nordic Futsal Cup. Det er ikke godt nok, mener landstræner René Olsen.
Skrevet af Mads Pedersen
12. december 2017 15:49

Grønland spillede uafgjort mod Danmark i en kamp, hvor Grønland var foran med 2-0, men desværre blev føringen tabt og kampen endte 2-2.

Og selv om Grønland tabte mod Finland og Sverige betød det uafgjorte resultat mod Danmark, at Grønland havde en chance for at hente en bronzemedalje mod Norge. 

Kampen endte desværre 3-3. Det var en kamp, hvor fejl kostede mål. Og ligesom sidste år endte Grønland på sidstepladsen, og det er ikke godt nok, mener landstræneren Rene Olsen.    

- Resultatet ved dette års Nordic Cup står som det eneste, vi ikke er helt tilfredse med. Vi fik skabt gode chancer for at score mange mål i alle kampene, og hvis vi fjerner kampen mod de forsvarende mestre fra Finland, så kunne det være blevet til sejre i de restende 3 kampe med lidt mere held og erfaring især foran målet, mener Olsen.

LÆS OGSÅ KAK har fundet ny futsal-landstræner

René Olsen blev udnævnt som futsallandstræner i starten af november, og kunne godt havde brugt en længere forberedelsestid op til cuppen, selvom han var en del af den tidligere trænerstab.

- Holdet manglede i høj grad kamptræning på højt plan for at få rettet de sidste ting af, som desværre blev afgørende i disse kampe. Effektivitet når vi fik chancen og placering på dødbolde blev af afgørende betydning. 

- Opspillet fungerede generelt godt og de trænede systemer fungerede efter hensigten. Også kontraspillet kan tages frem som noget der fungerede rigtig godt med masser af fart i vores unge spillere, siger René Olsen.

LÆS OGSÅ Grønland tabte første kamp ved Nordic Futsal Cup

Top 3 er målet

Tabet af tre gode spillere kunne mærkes i den sidste kamp mod Norge. Markus Jensen, målmandstalentet Malik Hermarij var ikke med på grund af skade og Ari Hermann sad ude med karantæne. 

- Det kunne tydeligt fornemmes både på og udenfor banen, siger landstræneren. 

Deltagelse ved cuppen har givet landstræneren, og ikke mindst spillerne, større selvtillid. 

- Vi tager en tro på mere med hjem i bagagen og kan konstatere at vi har brug for flere kampe på højt plan hvis vi skal udvikle os. Vi er rykket tættere på og kan godt spille op med dem, undtagen Finland, og målet for næste Nordic Cup er klart at slutte i top 3.

Næste Nordic Cup vil foregå i Danmark og her mener KAK-formanden, John Thorsen, at Grønland vil have bedre mulighed for at forberede sig ved at spille mod danske futsal-hold.

LÆS OGSÅ KAK-formanden har ikke høje forventninger