KAK har fundet ny futsal-landstræner

Det er et kendt ansigt, som KAK, tidligere GBU, har valgt som landtræner for det grønlandske futsallandshold.
Foto © : KNR
Skrevet af Mads Pedersen
03. november 2017 05:53

Rene Olsen skal være landstræner i futsal. Det oplyser KAK-formanden John Thorsen til KNR. 

Rene Olsen har i mange år været med til at udvikle grønlandsk futsal og fodbold, han har derfor et godt kendskab til grønlandske klubber og spillere. Flere landstrænerkandidater, blandt andet fra Danmark, har været på spil, men John Thorsen mener at Rene Olsen er det rigtige valg.

Rene har som landstræner både i Futsal og fodboldlandsholdet opnået hidtil største resultater i GBUs/KAK's historie og har blandt andet været med til at lave langsigtede planer blandt andet for udvikling af Futsal i spiller og trænerregi og elitesatsning, planer som KAK er tilfredse med.  

- Jeg er glad for at vi har valgt en grønlandsk træner, som bor i landet tæt på spillerne. Jeg er også glad for at kunne fortælle at vi nu er tilbage på rette spor, det er vigtigt for grønlandsk futsal og for vores sponsorer, siger Thorsen til KNR. 

Spillende træner for Nuuk-klubben IT-79, Kaassannguaq Zeeb, skal være assisterende træner samtidig med at han spiller for landsholdet under Nordic Cup, der skal foregå i Norge Derefter stopper han som assistent træner og fortsætter som klubtræner. 

Herefter overtager Kaassannguaqs mangeårige holdkammerat og sparringspartner, Anthon Overballe, rollen som assisterende landstræner. 

Anthon Overballe har mange års erfaring med Grønlandske Mesterskaber og har været landsholdsspiller. Han har et godt kendskab til spillere i Grønland. 

KAK har endnu ikke fundet en landstræner i udendørs fodbold og Thorsen forsikrer at, KAK arbejder på sagen.

LÆS OGSÅ Dramatisk landstræner-fyring trækker overskrifter verden over

LÆS OGSÅ John Thorsen tilbage som formand for GBU