Air Greenland: Vi forhandler stadig om servicekontrakt

Air Greenland har ikke underskrevet en aftale om servicekontrakterne på passagerområdet. Det oplyser selskabet til KNR.
Foto © : Ane-Marie Petersen
29. september 2016 12:21

- Vi har PT ikke underskrevet en kontrakt, siger administrerende direktør i Air Greenland, Michael Højgaard.

Der er stadig en forhandling igang om servicekontrakterne mellem Air Greenland og Naalakkersuit og derfor er servicekontrakterne ikke skrevet under.

Det fortæller Michael Højgaard efter det er kommet frem, at servicekontrakterne ikke er helt så meget på plads som det tilsyneladende så ud til.

Michael Højgaard forventer dog, at kontraktudkastene fra departementet for infrastruktur vil føre til endelige kontrakter.

- Det pågældende kontraktudkast som selvstyret har tilsendt os. Det har vi forskellige kommentarer til. Der er en lang række tekniske spørgsmål, der skal afklares i sådan en kontrakt. Og vi har givet vores input til selvstyrets advokat. Så nu afventer vi en tilbagemelding på vores synspunkter, siger han.

Kontrakterne skulle have været klar den 30. juni, men kontraktudkastene kom først den 13. september. Og det har givet problemer for Air Greenland i forhold til, hvor mange medarbejdere de har kunnet beholde, men også i forhold til at melde flyveplaner ud til kunderne, siger Michael Højgaard.

- Det har selvfølgelig stadig den konsekvens, at vi gerne vil have lagt et trafikprogram op til vores kunder og det er heller ikke sket endnu, siger han.

Hos Disko Line, der også har fået del i de nye servicekontrakter, har man ingen kommentarer til den nuværende status på servicekontrakterne, siger direktør i Disko Line, Frederik Sandgreen til KNR.

Direktøren oplyser dog, at selskabet satser på at offentliggøre sine sejl- og flyveplaner på mandag den 3. oktober.

Afdelingschef i departementet for Bolig, Byggeri og Infrastruktur, Andreas Østbirk har overfor Nuuk TV bekræftet, at servicekontrakterne ikke er underskrevet og at der er stadig forhandlinger igang.

Læs også MEDIE: Servicekontrakter er ikke underskrevet

Naalakkersuisut havde ellers meldt ud i en pressemeddelelse den 13. september, at servicekontrakterne, der skal sikre transportmulighederne mellem byer og bygder, var færdigforhandlet.

KNR har forsøgt, at få en kommentar fra Naalakkersuisoq for infrastruktur, Knud Kristiansen, men det er endnu ikke lykkedes.

OPDATERET: Citater fra Michael Højgaard er tilføjet klokken 14:30 torsdag 29. september 2016.