Hammeken: Vi har gjort en god handel

Den globale industri for bygning af skibe er i krise, og derfor er det et godt tidspunkt for Royal Artic Line at investere i et nyt atlantskib, der er det største i rederiets historie. Det forklarer direktør i Royal Arctic Line, Verner Hammeken.
Verner Hammeken
Foto © : KNR
Skrevet af Thomas Munk Veirum
26. januar 2017 20:16

Royal Arctic Line har netop investeret godt 220 millioner kroner i et nyt skib, der skal sejle mellem Nuuk og Danmark, og det selvstyreejede rederi får ifølge direktøren meget for pengene, ved at bestille et skib netop nu.

- Prisniveauet for skibe som bygges i øjeblikket er meget lavt, fordi hele den globale industri er i krise, siger Verner Hammeken, direktør i Royal Arctic Line.

Det er sikkert, at skibet skal sejle over Atlanten, men den præcise rute, som skibet skal besejle, når det ifølge planen leveres i 2019, ligger ifølge direktøren ikke fast endnu.

Det afhænger af, om RAL lykkes med sine planer om at samarbejde med islandske Eimskib om at sejle fra Danmark via Færøerne og Island til Nuuk én gang om ugen.

Direktør: Det kan indsættes i den almindelige drift

Planerne skal blandet andet godkendes af islandske og danske konkurrencemyndigheder, og der skal også en havneudvidelse på plads i Thorshavn på Færøerne.

Direktøren er overbevist om, at RAL vil lykkes med at gennemføre planerne, men skulle det mislykkedes, kan skibet indsættes i den nuværende drift, selvom skibet er større end de nuværende skibe.

- Skulle det ske at vi ikke gjorde, så vil det her skib, fordi det er så meget nyere end de gamle skibe, så vil driftsøkonomien i det skib, stadig være på linje med de skibe vi har i dag, og så vil skibet bare indgå som en del af den sejlplan vi har i dag på linje med andre skibe, siger Verner Hammeken, direktør i Royal Arctic Line.

Han slår fast, at det er et mål for rederiet at undgå prisstigninger, selvom flåden fornyes. Selskabet vil i stedet effektivisere og samarbejde med andre rederier.