Vi bør skynde os langsomt

Transparency Greenland vil have udsat den videre behandling af storskalalovgivningen på råstofområdet til videre behandling næste år. Transparancy er den organisation, der arbejde mod korruption og for gennemsigtighed i lovgivningen og det offentlige dispositioner.
03. december 2012 07:12

Ifølge organisationens formand, advokat Anders Meilvang, har storskalalovgivningen en så afgørende betydning for Grønlands fremtid, at der ikke er råd til at haste en storskalalov igennem uden først at inddrage hele samfundet på demokratisk vis.

- Vi skal skynde os langsomt, for når minetoget kører, er der ingen vej tilbage, understreger Anders Meilvang.

Storskalaloven er den lov, der vil give mineselskaber lov til at stå for anlæggelsen af havne, broer, veje, byer og hele den infrastruktur, der er nødvendig for at kunne udvinde råstoffer fra undergrunden.

- Offentligheden har krav på at blive hørt i forbindelse med en lovgivning, der kan få så vidtrækkende konsekvenser for landet, lyder meldingen fra Transparancy Greenlands formand.

Anders Meilvang tilføjer, at Transparancy Greenland er kommet med flere forslag til, hvordan lovgivningen kan gøres gennemsig. Men de er ikke blevet indarbejde i lovforslaget i forbindelse med Inatsisartuts førstebehandling, der finder sted i denne uge.

Advokat Anders Meilvang taler iøvrigt ved et møde i Sisimiut i aften om, hvordan man undgår korruption og skaber gennemsigtighed i lovgivningen. Det sker ved et møde på hotel Sisimiut i aften kl. 19.00.