Vandmangel sender Royal Greenland-medarbejdere hjem

På grund af nedsat vandforsyning til Royal Greenlands fabrik i Kangaatsiaq er 20 ansatte blevet sendt hjem siden starten af oktober.
28. oktober 2015 12:07

Den manglende vandforsyning får ikke konsekvenser for borgerne, oplyser Nukissiorfiit. Men Royal Greenlands fabrik skal spare på vandet.

Derfor var man nødt til at sende fabriksarbejderne hjem, hvilket ærgrer fabriksledelsen.

- Vi er kede af, at vi er nødt til at sende medarbejdere hjem på grund af nedsat vandforsyning.

Læs også Ingen planer om at skaffe mere vand til Kangaatsiaq

- Vi var nødt til at sende 20 fabriksarbejdere hjem fredag den 9. oktober, da filetering af torsk ikke mere er muligt, siger Abia Thorsteinsen til KNR.

Dagen inden holdt Royal Greenland og Nukissiorfiit et møde, hvor det blev besluttet, at vandforsyningen til fabrikken skal begrænses fra 450.000 liter vand om ugen til kun at være 30.000 liter om ugen.

Derfor er 20 af de 45 ansatte nødt til at blive sendt hjem.

- De genoptager deres arbejde, når vandforsyningen er igen på sin maksimale og afhængig af mængden af indhandlede torsk, siger Abia Thorstenisen.

Læs også KAPP: Kangaatsiami imeerunnissaq ernumanarpoq

Fileteringen af torsk er stoppet, og i stedet bliver de ubehandlede torsk frosset ned. 

Det nedsætter naturligvis behovet for arbejdskraft.  

- Jeg kan sige, at det er meget ærgerligt, at man nødt til sende medarbejdere hjem på grund af nedsat vandforsyning, mens der er mange torsk, der kan indhandles, siger fabriksleder Abia Thorsteinsen.

Nukissiorfiit er i gang med at etablere en vandledning til en supplerende vandsø, som ligger 4 km fra de vandsøer, der i dag benyttes. Den nye vandledning vil være klar sidst i november, oplyser kommunikationschef i Nukissiorfiit, Peter Wensel Kruse.