Unge skrivetalenter til nordisk workshop

26 unge nordiske forfatterspirer - heraf otte fra Grønland - mødes i denne uge i Reykjavik for sammen at give deres litterære bud på en fælles fremtid for Norden.
Foto © : NAPA/Helle Nørregaard
Skrevet af Inge S. Rasmussen
08. september 2015 06:42

De øvrige unge kommer fra Åland, Island og Færøerne.

Under workshoppen "Norden 2040" skal de unge skrive et skønlitterært værk om deres vision for Norden i år 2040 og udgive det på en digital platform ved navn "Medium".

Det betyder, at politikere, ledere og samfundsinteresserede kan få en idé om, hvad 'udkantsnordens ungdom' mener om deres egen nordiske fremtid, skriver NAPA - Nordens Institut i Grønland - i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ VIDEO Forfatterspirer skriver om magtkamp, sygdom, kærlighed og krig

Det er vinderne af den grønlandske novellekonkurrence "Allatta 2040" der rejser fra Grønland til Island for at deltage i workshoppen "Norden 2040", der finder sted i forbindelse med den Internationale Litteratur Festival i Reykjavik.

- Det spændende er jo, at det er unge fra fire forskellige lande, vi skal møde. Det bliver spændende at høre mere om dem og deres tanker om vores fælles fremtid, siger en af de grønlandske deltagere, Maasi Brøns Chemnitz, der håber at skrive-workshoppen kan fremme litteraturen i Grønland.

LÆS OGSÅ Ny antologi med vinderne fra årets "Allatta!" udkommer på lørdag

 

Den nordiske skriveworkshop i Reykjavik varer i fire dage og begynder på torsdag den 10. september.