Ungdomsparlamentet 2015 atter en succes

34 forventningsfulde unge deltog ved dette års Ungdomsparlament, som blev afholdt i weekenden.
Foto © : Nils Baum, Bureau for Inatsisartut.
Skrevet af Simon Uldum -
17. februar 2015 10:32

Dette års tema for ungdomsparlamentet var ”Ungdomsarbejdsløshed: Hvad kan vi gøre mod en voksende ledighed blandt unge?”

Der var i alt 20 forslag og 14 ændringsforslag på dagsordenen, hvoraf 16 forslag til sidst blev vedtaget. Det oplyser Bureau for Inatsisartut i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ Ungdomsparlamentet sætter fokus på ungdomsarbejdsløsheden

Som noget helt nyt, blev Ungdomsparlamentets samling efterfulgt af en diskussion med repræsentanter fra partierne i Inatsisartut. Der var stor spørgelyst blandt de unge, og partiernes repræsentanter havde svært ved at svare på de mange spørgsmål grundet en stram tidsplan.

Slutdokument blev overrakt

Og traditionen tro, resulterede samlingen i et slutdokument, som skulle overrækkes til formanden for Inatsisartut.

Det var 21-årige medlem af Ungdomsparlamentet, Aqqalooraq Joelsen fra Qaqortoq, der havde fornøjelsen af, at overrække slutdokumentet til formanden for Inatsisartut, Lars-Emil Johansen, under stort bifald fra alle deltagere, hvoraf 25 kom fra byer og bygder udenfor Nuuk.

Ungdomsparlamentets slutdokument kan man læse på ungdomsparlamentets hjemmeside www.inu.gl, hvor man også kangense samlingen og finde alt andet relevant information om ungdomsparlamentet.