GE: Uheldige politikersager svækker tilliden til Grønland

Det går ud over Grønlands omdømme, når landets repræsentanter og ansigter udadtil opfører sig umoralsk. Og det er uheldigt for landet, siger Brian Buus Pedersen, der er direktør for Grønlands Erhverv.
Grønland har mistet inflydelse i Folketinget efter Siumut ikke længere har et medlem af folketinget og derfor har mistet sin daglige kontakt med Folketingets andre partier og det er ærgerligt, mener Brian Buus Pedersen, direktør i GE.
25. august 2016 15:46

Når politikerne er dårlige rollemodeller, så svækker det tilliden hos dem der skal indgå aftaler med Grønland og det er uheldigt.

Sådan lyder vurderingen fra direktøren for Grønlands Erhverv, Brian Buus Pedersen efter sagen om Aleqa Hammonds brug af folketingets kreditkort til personlige formål.

Det er ikke til at sige, hvad den konkrete sag betyder for erhvervslivet i Grønland, men generelt er det ikke godt, når landets repræsentanter ikke overholder reglerne, siger direktøren.

Læs også Aleqa Hammond er ekskluderet fra Siumut

- Så svækkes tilliden i befolkningen og hos dem der har med Grønland at gøre. Og det er uheldigt, flere af den slags sager får folk til at tro at tingene ikke foregår på en ordentlig måde i Grønland, siger han.

Men i den aktuelle sag har det officielle Grønland taget afstand og det er vigtigt i forhold til at sikre, at landets omdømme ikke lider skade, siger Brian Buus Pedersen.

- I den konkrete sag er der handlet resolut i Siumut. Og det er et godt eksempel på, at man har valgt at holde den moralske fane højt, siger han.

Læs også Aleqa-sag er godt håndteret af Siumut

En af de uheldige konsekvenser af kreditkort-sagen er ifølge Brian Buus Pedersen, at Siumut har mistet den daglige kontakt med de danske Socialdemokrater i folketinget.

For med Aleqa Hammonds valg om at blive i Folketinget som løsgænger i stedet for at vige pladsen for en anden i partiet, så er Grønlands indflydelse i Danmark svækket, siger han.

Læs også Aleqa får det svært i Folketinget

- Vi vil gerne have, at de grønlandske repræsentanter i folketinget har god indflydelse og et tæt og godt samarbejde med de øvige partier. Og hvis de bliver sat uden for samarbejdet, så bliver det sværere at opnå de samme resultater, siger han.