Turister i Grønland holder sig fra nettet

Turisterne her i landet er ikke så aktive på de sociale medier under ferien som Visit Greenland havde regnet med. Og kun syv procent af deltagerne i turismeorganisationens undersøgelse kendte til hashtag-kampagnen #GreenlandPioneer, der ellers har indbragt en del anerkendelse fra den internationale turismebranche.
Foto © : Mads Pihl/Visit Greenland
11. december 2017 11:53

Pegefingeren bliver ofte motioneret ganske grundigt på kameraernes udløserknapper, når folk tager på ferie i Grønland.

Men selvom billederne er talrige, så er det kun hver fjerde turist, der viser billederne frem på de sociale medier, mens de er på ferie her i landet.

Og kun syv procent af de 400 turister Visit Greenland har talt med kendte til hashtaget #GreenlandPioneer, der er en vigtig del af organisationens markedsføring.

Ifølge den konstituerede direktør, Lykke Geisler Yakaboylu, så skyldes det blandt andet typen af turister, der besøger landet. 

LÆS OGSÅ Grønland har stor succes på Instagram

- Det måske er en lidt ældre aldersgruppe som ikke nødvendigvis bruger sociale medier så meget og som måske slet ikke bruger hashtags, siger hun.

Men selvom turisternes aktiviteter på instagram og brugen af turismeorganisationens hashtag på de sociale medier har været til at overse, så mener Lykke Geisler Yakaboylu ikke at arbejdet har været spildt.

- Nej, det mener jeg bestemt ikke, siger hun.

Idéen er at turisterne skal fortælle om deres oplevelser til venner og familie, fordi det har mere gennemslagskraft end, hvis det kommer fra Visit Greenland.

LÆS OGSÅ Grønlandsk turismefilm hædret

En meget stor del af turisterne giver oplevelserne i Grønland topkarakterer, og så er det faktisk lige meget, hvordan de fortæller familie og venner om det, siger Lykke Geisler Yakaboylu.

- Jeg er helt sikker på, at de går hjem og fortæller om det, så jeg tror ikke, at det er spildt overhovedet, så længe de fortæller den gode historie. Om de gør det på den ene eller den anden måde. Om de bruger det ene eller det andet hashtag er ikke så afgørende, siger hun.

Visit Greenlands digitale markedsføring og kampagnen #GreenlandPioneer har flere gange fået anerkendelse af den internationale turismebranche.