Turistboom fører til flere hotelbyggerier på Island

I dag er Island blevet så stor en turistmagnet, at landet konstant bygger ud for at kunne huse de mange turister.
Foto © : Johannes Jansson
Skrevet af Inge S. Rasmussen
16. juli 2015 10:13

Alene i Reykjavik er 12 nye, store hoteller under opførelse, for at byen skal kunne følge med, skriver Politiken.

Belægningen på hotellerne i Reykjavik er i højsæsonen på 92 procent og de sidste to år har det knebet med at imødekomme efterspørgslen.

- Sidste år havde vi en million turister hvilket var vores mål for 2020, så vi er langt foran målet og tallet stiger hele tiden. Derfor er vi alle nødt til at rykke hurtigt og få bygget flere hoteller, siger Inga-Dora Gudmundsdottir, der er international marketing og pr-manager i Team Visit Reykjavik, som er en del af bystyret.

Traditionelt er det Islands natur, der trækker, men turistmyndighederne forsøger også at lokke folk på forlængede weekend-ophold i Reykjavik, skriver Politiken.

Turisternes penge falder på et tørt sted. Siden Island krakkede i 2008, har landet kæmpet for at komme på fode igen, og det er lykkedes primært takket være turistindtægterne som i dag er større end indtægterne fra fiskeriet.

I dag er Island igen blevet et af verdens rigeste lande målt på indkomst per indbygger. De kan dog ikke hvile på vulkanerne, for landet betaler stadig af på en enorm gæld.

- Vi har virkelig brug for turistindtægterne, som Inga-Dora Gudmundsdottir udtrykker det.

De mange turister kan komme til at slide voldsomt på naturen, og derfor har regeringen i år for første gang investeret penge i initiativer der skal bevare og sikre naturen de steder, hvor flest vandrestøvler sætter deres aftryk.

- Vi arbejder efter principperne om "sustainable growth", altså bæredygtig vækst, så udviklingen ikke sker for hurtigt. Det kræver penge at bevare naturen i de mest besøgte områder, og derfor har vi også som mål at få folk til at besøge flere steder i Island, siger Ingvar Örn Ingvarsson, der er pr-manager i den halvoffentlige organisation Promote Iceland.